De IOS-update (IOS 14) van dit jaar brengt veel interessante verbeteringen! Qua vormgeving verandert er veel, wordt de interface eens stuk frisser en worden widgets geïntroduceerd. Naast deze verbeteringen worden ook App Clips toegevoegd. Met App Clips kun je een NFC-tag of QR-code scannen en zo een App Clip (een deel van het scherm opent de app – app fragmenten) openen. Dit geeft ook de mogelijkheid om bestanden over te dragen en links direct te openen zonder dit via een schermvullend Safari tabblad te doen.

De App Clips openen direct en zijn dus nog sneller dan de huidige NFC scan methode in iPhones. Ook is Apple Pay geïntegreerd in de App Clips waardoor je nooit je betaalgegevens apart hoeft in te vullen.

Op welke toestellen werken App Clips? Alle toestellen vanaf de iPhone 6s krijgen in september de IOS14 update en kunnen dus gebruik maken van App Clips!

Met een iPhone XS (Max), iPhone XR of een nieuwer model kun je automatisch NFC-tags scannen. Voor het scannen van NFC-tags met de iPhone 7 (Plus), iPhone 8 (Plus) en iPhone X moet je eerst de scanmodus aanzetten via het bedieningspaneel.